понедељак, 26. август 2013.

Uskoro izlazi nova obimna Selindžerova biografija


Jedna od najvećih misterija americke književnosti - šta je Dž. D. Selindžer radio poslednjih 50 godina svog života, mogla bi biti razvejana novom biografijom autora "Lovca u raži".

Dejvid Šilds i Šejn Salerno u "Selindžeru" navode da bi izmedju 2015. i 2020. trebalo da izadje niz njegovih posthumnih dela. Biografija pisca koji se 1960. skoro potpuno povukao iz javnosti trebalo bi da izadje 3. septembra, a tri dana kasnije treba da bude prikazan i Salernov dokumentarac o ovom piscu.
Jedna od knjiga je usredsredjena na junaka "Lovca u raži" Holdena Kolfilda i njegovu porodicu, dok se neke bave ratnim godinama pisca i njegovim zanimanjem za istočnjačke religije. U novom materijalu će biti i priča o porodici Glas iz "Freni i Zui".
U proteklih 50 godina bilo je opširnih i protivrečnih spekulacija šta Selindžer radi u samonametnutnoj izolaciji. Dobro je poznato da je Selindžer pisao - prijatelji, susedi i članovi njegove porodice rekli su da je pisao i u poslednjim godinama pre smrti 2010. Sam Selindžer je u intervjuu Njujork tajmsu 1974. rekao da svaki dan piše, ali za samog sebe.
Ipak, nema saglasnosti šta je pisao niti konkretnih podataka šta je Selindžer čuvao u svom šefu u kući u Nju Hempširu.

Нема коментара:

Постави коментар